! / Zasjedao novi Krizni štab KS: Razmatra se zatvaranje skijališta

11. 01. 2021. u 20:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 692

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim Coronavirusom (2019-nCoV), u svom novom sazivu članstva, održao je danas konstituirajuću sjednicu.

Razmatrali su epidemiološku situaciju, i u skladu s tim mogućnost zatvaranja skijališta.

"Stanje na skijalištima i postupanje prema pravilnicima organizatora o postupanja u COVID-19 kao obaveza i odgovornost organizatora skijališta je razmatrano u smjeru pooštravanja poštivanja epidemioloških mjera sa mogućnosti i zatvaranja skijališta po ugledu na zemlje u okruženju, unapređenje testiranja uvođenjem novih metoda i protokola za liječenje, bile su osnovne teme današnje sjednice Kriznog štaba", saopćeno je nakon sjednice.

Također, prema mišljenju stručnjaka u ovom tijelu, imunizacija stanovništva Kantona Sarajevo je prioritet i vakcinacija nema alternativu.

Na sjednici je zaključeno da će Krizni štab nastaviti svoje aktivnosti u cilju unapređenja zdravlja stanovništva i rada zdravstvenog sistema u KS.

Inače, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić, nije predsjedavao sjednicom Kriznog štaba, s obzirom na to da je pozitivan na koronavirus.

Sjednicom je predsjedavao član Kriznog štaba dr. Ednan Drljević, specijalista infektolog.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)