Krizni štab KS: Važna obavijest za zaražene i one koji su bili u kontaktu s oboljelim

2
Radiosarajevo.ba
Krizni štab KS: Važna obavijest za zaražene i one koji su bili u kontaktu s oboljelim
Screenshot / Press Kriznog štaba, 16. decembra 2020.

Predstavnici Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo obratili su se javnosti i informirali o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u KS.

U protekla 24 sata obrađeno je 671 test, a novi soj koronavirusa potvrđen je kod 120 osoba

"U periodu od 11 do 15. decembra oporavljeno je 203 osobe, što je više u odnosu na prethodni period. U protekla 24 sata, na žalost, u Kantonu Sarajevo zabilježeno je pet smrtnih slučajeva, dok je hospitalizirano 270 u sarajevskim bolnicama. Na respiratorima je četiri pacijenta", rekao je na današnjoj press konferenciji Kemal Beganović, član Kriznog štaba KS.

Beganović je posebno naglasio preporuke za građane, a u cilju smanjivanja zaraze.

"Još jedno upozoravamo građane na fizički ramak, izbjegavanje skupova, redovna higijena ruku, ne dodorivati prljavim rukama oči. Bitno je napomenuti i to da svi koji imaju simptome koronavirusa ili su bili u kontaktu sa zaraženim, to mogu učiniti preko aplikacije Zavoda za javno zdravstvo KS, koje imate na web-stranici Zavoda, te će vas nakon što upišete sve podatke porodični ljekar kontaktirati", dodao je Beganović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije