Krizni štab Grada Tuzle izdao preporuke!

Radiosarajevo.ba
Krizni štab Grada Tuzle izdao preporuke!
Foto: RTV7 / Tuzla

U skladu s Naredbom Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, a u cilju praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane koronavirusom (COVID 19), Krizni štab Grada Tuzle izdao je preporuke građanima.

1. Preporučuje se svim osnovnim i srednjim školama na području Tuzle da u cilju sigurnosti učenika i nastavnika otkažu planirane ekskurzije i organizirana školska putovanja van Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu činjenicu da je trenutno sezona gripe, preporučuje se svim učenicima i uposlenicima u školama da ne dolaze u školu ukoliko imaju simptome respiratornih bolesti.

2. Preporučuje se zaposlenicima javnih i privatnih predškolskih ustanova (vrtića) da ne dolaze na posao ukoliko imaju simptome respiratornih bolesti. Također, se preporučuje roditeljima čija djeca borave u vrtićima da ne dovode djecu u vrtić, ukoliko djeca imaju simptome respiratornih bolesti, saopćeno je iz Kriznog štaba Grada Tuzla.

Krizni štab: U Tuzlanskom kantonu u kućnoj izolaciji 95 osoba

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona održao je sastanak na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u vezi sa širenjem infekcije izazvane virusom COVID-19. S današnjim danom (do 8.30 sati) na području Tuzlanskog kantona u kućnoj izolaciji nalazi se 95 osoba koje su boravile u regijama gdje je oboljenje aktivno, svi bez simptoma oboljenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije