COVID-19 / Krizni štab: U Tuzlanskom kantonu u kućnoj izolaciji 95 osoba

05. 03. 2020. u 09:35:00 Anadolija

Shares: 0

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona održao je sastanak na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u vezi sa širenjem infekcije izazvane virusom COVID-19. 

S današnjim danom (do 8.30 sati) na području Tuzlanskog kantona u kućnoj izolaciji nalazi se 95 osoba koje su boravile u regijama gdje je oboljenje aktivno, svi bez simptoma oboljenja.

"Krizni štab moli građane da budu svjesni težine i složenosti epidemiološke situacije kada je u pitanju novonastalo oboljenje te da u potpunosti poštuju mjere i preporuke Kriznog štaba TK, Kriznog štaba FBiH, općinskih/gradskih kriznih štabova i stručnog zdravstvenog, što je neophodno ukoliko želimo da epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona i dalje ostane pozitivna", navodi se u saopćenju Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Članovi Kriznog štaba su ovom prilikom upoznati s aktuelnom Naredbom Kriznog štaba FBiH te dogovorene aktivnosti na realizaciji potrebnih koraka i mjera. Također je odlučeno da se u sastav Kriznog štaba Ministarstva TK kooptira i član iz MUP TK što će doprinijeti još efikasnijem radu kriznog štaba.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA