Od početka krize sa cijenama u FBiH izrečene kazne u visini od 433 hiljade KM

Radiosarajevo.ba
Od početka krize sa cijenama u FBiH izrečene kazne u visini od 433 hiljade KM
PrtScr / Anis Ajdinović

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisa Ajdinović kazao je na današnjoj press konferenciji da FUIP nastavlja kontinuirano vršiti nadzora.

"Izrekli smo mjere izolacije za 26035 lica. Tokom jučerašnjeg dana smo izrekli smo 106 mjera izolacija za lica. Što se tiče ukupnog broja građana koji su od 8. aprila upućeni u šatorkse prostore i karantinske prostore to je 484 osobe u prekograničnom prometu. Tokom jučerašnjeg dana imamo 34 lica koja su upućena u šatorske prostore, potom u karantinske prostore", kazao je Ajdinović.

On je naglasio da imaju dobru komunikaciju i saradnju sa organima RS-a i Brčko distrikta.

"Inspektoratu RS-a smo uputili inforomacije za 3146, kako bi ih mogli pratiti. Ima li smo veliki broj naših građana koji su sa prebivalištem u FBIH, a našli su se na graničnim prijelazima u RS-u. Danas isitču mjere za 209 naših građana, kada su u pitanju mjere kućne izolacije", rekao je Ajdinović.

Kada je u pitanju rad tržišnog inspektorata, kazao je da je danas pregledano pet privrednih subjekata, te je izrečeno sedam prekršaja.

"Od početka krize sa cijenama izvršeno je 243 inspekcijskih nadzora u kojim je utvrđeno 269 prekršašja, sa ukupnim finansijskim teretom od 433 150 maraka. A svakako moram pomenuti da je izvršeno 180 kontrolnih nadzora kod privrednih subjekata, koji nisu kršili nadzor", zaključio je Ajdinović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije