Dizdarević: Amerika priprema intervenciju u BiH, Dodik će pasti, za njih je mali miš

Radiosarajevo.ba
Dizdarević: Amerika priprema intervenciju u BiH, Dodik će pasti, za njih je mali miš
Foto: Otisak.ba / Zlatko Dizdarević

Na Face televiziji gostovao je  Zlatko Dizdarević, bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, Jordanu, Iraku, Siriji i Libanu, reporter i kolumnista.

"Ovo nije ništa novo, ovo se sad dešava kroz Koronu. Prvi egzistencijalni refleks onih koji ne znaju je da sklone one koji znaju! Mi imamo početke komešanja, na našem malom nivou. 'Greška' im je što su ljudima u karantinu ostavili da misle. I bit će komešanje, bez obzira na novce koji su pristigli i koji će pristići.

Političari moraju ostati na vlasti, jer ako padnu zna se gdje idu, u zatvor. Stranci neće rušiti državu. Oni znaju šta je zakon, institucionalizacija, treba im dvije do tri godine da shvate gdje su došli. Njima je ovdje fantazija da ne puca.

Amerikanci spremaju jednu ozbiljnu intervenciju u BiH, političku promjenu. Treba njima, idu izbori Trumpu. BiH je američki projekat koji nije uspio. Treba mu diplomatska pobjeda. Vjeruju da imaju zamjenu za Dodika. Postoji procjena da bi se u RS-u mogla naći alternativa koja će prihvatiti put u NATO i BiH kao jedinstvenu državu. Ako Dodik padne, dešava se domino; padaju i Čović i Izetbegović.

Tužno je vjerovati da će nama neko pomoći zbog nas. Mi nismo nikome bitni. Svako strano rješenje za BiH nosi vjerovatnoću da nama neće valjati. Za ovih 30 godina sami smo sebe doveli do velike nule“, samo su neke od izjava Zlatka Dizdarevića u gostovanju na Face televiziji.

Cijeli intervju možete pogledati u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije