Krivična prijava protiv portparola UIO; Kovačević: Nisam prekršio nikakav zakon

6
M. R. S.
Krivična prijava protiv portparola UIO; Kovačević: Nisam prekršio nikakav zakon
Arhiv / Ratko Kovačević

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) podnijeli su krivičnu prijavu protiv Ratka Kovačevića, portparola Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zbog sumnje da je počinio krivično djelo pronevjera u službi i krivično djelo pranje novca, piše Srna.

Prijava je podnesena Tužilaštvu BiH.

On se tereti da je u svojstvu načelnika Odjeljenja za komunikacije UIO BiH duži vremenski period od UIO naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, iako na to nije imao pravo.

Iz SIPA, navodi Srna, je potvrđeno da je Kovačević kao mjesto boravka prijavio Istočno Sarajevo i na osnovu toga naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, čime je UIO oštetio za oko 63.000 KM.

Ratko Kovačević je za Radiosarajevo.ba istakao da je pročitao vijest u medijima, ali i da ga niko nije kontaktirao, bilo šta pitao niti zna šta je u tom izvještaju, te da ne može ništa komentarisati.

"Ono što mogu reći jeste da nisam prekršio nikakav zakon i od momenta ulaska u UIO radio sam sve po zakonu", naglasio je Kovačević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije