SIPA / Uhapšen federalni zastupnik Asim Kamber

16. 09. 2020. u 16:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 265

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas tri osobe, između kojih i federalnog zastupnika Asima Kambera (SDA) po naredbi Tužilaštva BiH.

Kamber i još dvije uhapšene osobe terete se za izbornu prevaru.

"Tri su lica uhapšena u okviru ovog predmeta. Trenutno su u prostorijama SIPA-e i u toku je kriminalistička obrada. Po njenom okončanju bit će predati Tužilaštvu BiH", rekao je Luka Miladinović, portparol SIPA-e, za Radiosarajevo.ba.

Ova istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tokom općih izbora u BiH 2018. godine.

Prema informacijama, oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate s područja Sanskog Mosta.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e danas su pretresli stambene objekte u Sanskom Mostu.

Kako je rekao Miladinović, pretresi su izvršeni na četiri lokacije.

"Oduzeti su mobiteli, kasete za diktafon, računar, dokumentacija, USB stik i ostali uređaji za pohranu podataka", dodao je Miladinović.

KOMENTARI (4)