Krivić: Vakcinišite prosvjetne radnike, spasili su prošlu i ovu školsku godinu

6
Radiosarajevo.ba
Krivić: Vakcinišite prosvjetne radnike, spasili su prošlu i ovu školsku godinu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Anis Krivić

Anis Krivić, bivši ministar u Vladi KS na svom facebook profilu uputio je molbu da se vakcinišu prosvjetni radnici. Naglasio je kako se početkom 2020. godine, zbog pandemije prešlo na online nastavu, a upravo su 

"Sav teret koji online nastava nosi podnijeli su prosvjetni radnici, i roditelji su ali prosvjetari u prvom redu. Preko noći su se educirali i prilagođavali. Koristili su svoje privatne resurse kako bi naša djeca imala nastavu. Sami su kreirali materijale i balansirali između reznih interesa i mišljenja svih ostalih uključenih u obrazovanje", ističe Krivić.

Prosvjetni radnici su, također, obolijevali i imali učenike u svojim domovima, naglašava Krivić i podcrtava da niko ne može razumjeti učiteljicu ili nastavnika koji realizira online nastavu dok pri tom ima i svoju djecu koja treba da pohađaju online nastavu, i sve to dok joj, na primjer, i muž radi od kuće. I nikad nisu posustali, i nikad nisu štrajkovali. Sve to zbog naše djece.

"Za vrijeme lakše epidemiološke slike, naši prosvjetni radnici su relizirali online nastavu i još pritom odlazili u školu da predaju onoj grupi učenika koja dolazi u školu po kombinovanom modelu. Jednostavno, prosvjetni radnici su spasili prošlu i ovu školsku godinu", ističe Krivić.

Škole nisu prestajale s radom, samo se način realizacije nastave mijenjao.

"Prosvjeni radnici, nažalost, nisu prioritet za vakcinaciju, a raspust je počeo i onima koji odlučuju daje dovoljno vremena da se organiziraju i nađu način kako bi vakcinisali ljude koji nam odgajaju i obrazuju djecu. Kapa do poda svim odgajateljicama, učiteljicama, nastavnicama, profesoricama, pedagogicama, psihologinjama i osoblju zaposlenim u našim školama. Želim vam zdravlja", poručio je Krivić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije