Borjana Krišto otputovala u Bruxelles: Glavna tema posjete - evropski put BiH

2
FENA
Borjana Krišto otputovala u Bruxelles: Glavna tema posjete - evropski put BiH
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Borjana Krišto

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravit će danas i sutra u Bruxellesu gdje će  razgovarati s visokim europskim dužnosnicima o ubrzanju europskog puta Bosne i Hercegovine.

Tokom posjeta europskim institucijama predsjedavajuća Krišto susret će se s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom.

Tokom boravka u Bruxellesu planirani su sastanci predsjedavajuće Krišto s evropskim komesarom za susjedstvo i politiku proširenja Olivérom Várhelyiem, visokim predstavnikom EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josephom Borrellom i predsjednikom Odbora Europskog parlamenta za vanjske poslove (AFET) Davidom McAllisterom.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Programom posjeta planirano je i obraćanje predsjedavajuće Krišto pred Odborom Europskog parlamenta za vanjske poslove (AFET).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije