Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

7
Radiosarajevo.ba
Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM
FOTO: Privatni album / Potraga za psom Donijem, nagrada 2.000 KM

U sarajevskom naselju Skenderija nestao je pas koji se odaziva na ime Doni, a vlasnici nude nagradu od 2.000 KM onome ko pronađe psa.

Redakciji portala Radiosarajevo.ba obratila se čitateljica, vlasnica psa, s osnovnim informacijama.

Njenu poruku prenosimo u cijelosti:

Zanimljivo gostovanje Vaskovića: Govorio o potezima Dodika i Vučića, ko je Crna kravata

Zanimljivo gostovanje Vaskovića: Govorio o potezima Dodika i Vučića, ko je Crna kravata

"Želimo da skrenemo vašu pažnju na slučaj koji nas je zadesio. Naš najbolji prijatelj, Doni, mini maltezer težine do 2 kg i starosti 8 godina, nestao je prije 14 dana sa Skenderiji (22.04.2024) tačno u 15:22 sati, ispred Kantonalnog Suda, Valtera Perića ulica.

Doni nije samo kućni ljubimac, već član naše porodice nepunih 10 godina. Nije prošao ni dan da nije bio uz nas, svakodnevno i nikada nije bio ostavljen sam, unutar, niti van kuće bez našeg prisustva.Svi koji su imali priliku da ga upoznaju znaju da je Doni izuzetno vezan za nas i da se ne osjeća sigurno izvan našeg doma i u okruženju drugih ljudi.

Njegov nestanak nas je duboko potresao, i već 14 dana svi neprestano tragamo za njim. Zahvaljujući dobrovoljnim ljudima i organizovanim grupama ljudi i pasa koji neprestano tragaju za Donijem svakodnevno.

Doni je čipovan, registrovan je na jednu finu stariju gospođu koja je penzionisana i želimo obratiti pažnju: da su svi Donijevi papiri vezani za njega u vlasništvu gospođe i Doni je registrovan na njenom imenu (globalno).Molimo svakoga ko ima bilo kakvu informaciju o Doniju da nam se odmah jave direktno na broj: 061314614 (sve su dojave anonimne).

Potraga za psom Donijem, nagrada 2.000 KM
FOTO: Privatni album: Potraga za psom Donijem, nagrada 2.000 KM

Također, apelujemo na sve koji su ga možda vidjeli taj dan (22.04.2024) na Skenderiji, ili znaju kod koga se Doni nalazi da zamole tu osobu da nam ga vrate ili da Donija predaju u veterinarsku stanicu!

Područje na kojem je nestao kompletno je pokriveno kamerama i ne želimo da policija traga za osobom koja je snimljena na kameri, želimo samo da okončamo ovo sve i da ta ista osoba dobrovoljno vrati Donija, molimo tu osobu da ga samo odvedu bilo kojem veterinaru ili u bilo koju  MUP stanicu, dovoljno je samo kažete te da ste ga našli na ulici!!Molimo Vas da pomognete u dijeljenju ove objave kako bismo što prije došli do Donija i vratili ga svojoj kući.

Nagrada je 2.000 KM. Hvala Vam svima od srca!", navodi se u poruci koju je dobila redakcija portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije