Borjana Krišto: "Imenovanje direktora OSA-e nije bilo na dnevnom redu Vijeća ministara"

1
Radiosarajevo.ba
Borjana Krišto: "Imenovanje direktora OSA-e nije bilo na dnevnom redu Vijeća ministara"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Borjana Krišto

Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, održala je konferenciju za medije nakon današnje sjednice Vijeća ministara.

Predsjedavajuća je objasnila kako ministri moraju sačekati još dva prijedloga da bi napravili program Vijeća ministara koji će biti upućen Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Navodi da se ostale tačke dnevnog reda današnje sjednice odnose na kapitalna ulaganja.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Ona se tiču modernizacije i opremanja naših graničnih prijelaza. Odnose se na GP Klobuk-Zupci, Aerodrom Banja Luka, GP Orašje, Čepikuće i Brod, kao i na granične prijelaze za malogranični promet, koji bi se trebali finansirati iz IPA projekata", kazala je Borjana Krišto.

Predsjedavajuća Vijeća ministara naglasila je da je VM usvojilo Stategiju za borbu protiv organiziranog kriminala u BiH 2023-2026.

Borjana Krišto
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Borjana Krišto

"Ona definiše jedan novi strateški okvir u ovoj oblasti i osigurava učinkovit sigurnosni sektor u procesu pridruživanja EU", kazala je.

Krišto navodi da je na sjednici usvojen i jedan broj izvještaja koji se odnose na resor Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te informacija Vijeće za NATO integracijski proces BiH o realizaciji programa reformi za 2021. i 2022. godinu, navodi N1.

Na pitanje medija o imenovanju direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH), Krišto je rekla da to nije bilo na dnevnom redu današnje sjednice.

"Prije pola sata sam trebala imati Izvršni obavještajni odbor, koji činim ja kao predsjdedavajuća sa svoja dva zamjenika. Nažalost, zbog produženja naše sjednice nismo to uspjeli odraditi. To upravo idemo odraditi sada. Sve što bude stav Izvršnog obavještajnog odbora i sve što se bude kasnije događalo o tome ćemo informirati javnost”, istakla je Borjana Krišto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije