Borjana Krišto prisustvovala Minhenskoj konferenciji o sigurnosti

3
Radiosarajevo.ba
Borjana Krišto prisustvovala Minhenskoj konferenciji o sigurnosti
Foto: Vijeće ministara BiH / Elmedin Konaković i Borjana Krišto

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto prisustvovala je danas, 16. februara, otvaranju Konferencije o sigurnosti u Minhenu.

Nakon otvaranja konferencije, predsjedanjem ambasadora Christopha Heusgena, predsjedavajuća Krišto sudjelovala je, između ostalog, na sesiji pod nazivom "Borba Ukrajine za slobodu".

Pored toga, također je sudjelovala na sesijama "Njemačka u svijetu", koju je vodio njemački kancelar Olaf Scholz, kao i "Francuska u svijetu", koju je vodio predsjednik Francuske Emmanuel Macron.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Prvom danu ovogodišnje sigurnosne konferencije prisustvovalo je više od 45 šefova država i vlada, te ministri obrane i vanjskih poslova, kao i čelnici mnogih međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva.

Centralna tema razgovora bila je invazija Rusije na Ukrajinu kao prekretnica u globalnoj politici i najveći europski sigurnosni izazov, kao i ostala pitanja.

Konferenciji je prisustvovao i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije