Borjana Krišto se sastala sa ambasadorom Mađarske u BiH: Evo o čemu su razgovorali

1
Radiosarajevo.ba
Borjana Krišto se sastala sa ambasadorom Mađarske u BiH: Evo o čemu su razgovorali
Foto: Vijeće ministara BiH / Borjana Krišto i Krisztian Posa

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s ambasadorom Mađarske u BiH Krisztianom Posom o unapređenju bilateralne saradnje.

Borjana Krišto je rekla da su politički odnosi i bilateralna saradnja intenzivni u svim oblastima te da predstavljaju dobru osnovicu za unapređenje gospodarske saradnje u predstojećem razdoblju.

U tom kontekstu istakla je značaj partnerstva s Vladom Mađarske na prošlogodišnjem Sajmu gospodarstva u Mostaru, kazavši da postoji interes i potreba za nastavak organiziranja sličnih ekonomskih događaja kako bi se nastavila interakcija gospodarstvenika.

Smiješi joj se odšteta veća od godišnje plate: Čistačica (38) digla kantu, presjeklo je u leđima...

Smiješi joj se odšteta veća od godišnje plate: Čistačica (38) digla kantu, presjeklo je u leđima...

Informisala je ambasadora Posa o prioritetima rada Vijeća ministara BiH, dodavši da je na današnjoj sjednici usvojen proračun za 2023. godinu, kojim se prioritetno podržava nastavak reformskih procesa vezanih uz europski put BiH i provođenje SSP-a.

Naglasila je da fokus rada Vijeća ministara BiH ostaje ispunjenje 14 ključnih europskih prioriteta i jačanje gospodarstva.

Krišto se zahvalila Mađarskoj na snažnoj potpori euroatlantskim integracijama naše zemlje i reformskim procesima.

Foto: Vijeće ministara BiH

Izrazila je uvjerenje da će Bosna i Hercegovina i dalje ostati u fokusu mađarske vanjske politike te da će bilateralna saradnja jačati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije