Košarac: Klub SNSD-a će glasati za set zakona o akcizama iz Reformske agende

Fena
Košarac: Klub SNSD-a će glasati za set zakona o akcizama iz Reformske agende
AA / Staša Košarac
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH sutra će odlučivati o setu zakona o akcizama, kojima bi se povećale cijene nafte i naftnih derivata u BiH, a iz Kluba zastupnika SNSD-a poručuju kako će i oni podržati ovaj zakon.

To je potvrdio predsjedavajući ovog kluba Staša Košarac, koji je kazao da će glasati "Za" hitnu proceduru i ovakav sadržaj zakona o akcizama, čijim se usvajanjem omogućava nastavak aranžmana s MMF-om.

Košarac je napomenuo da je SDS odbio SNSD-ovu inicijativi da zajedno pokrenu proceduru za smjenu Vijeća ministara BiH. Istaknuo je da je njihov poziv bio vrlo jasan, da se okupe oko jedinstvenog političkog stava, jer su uvidjeli „vrlo jasnu situaciju da SDA ponižava SDS, ponižava njihove ministre“.

"Tražili smo da zajedno jednostavno prestanemo omogućavati ljudima iz SDA da se na takav način igraju s ljudima koji dolaze iz RS-a. Bilo je potpuno jasno i očekivano da će ponovo politika koju vodi Mladen Bosić i neki drugi oko njega odbiti našu inicijativu i dalje ići u zagrljaj Bakiru Izetbegoviću", kazao je Košarac.

Istaknuo je kako misli da Bosić nema pravo da ih poziva ni na kakvo zajedničko djelovanje „poslije ovakvog jučerašnjeg stava da ne žele da podrže našu inicijativu da se pokrene procedura za izglasavanje nepovjerenja Vijeću ministara BiH“. On je ustvrdio da nikada nije bio lošiji položaj Srba u institucijama BiH, kakav je danas, „zahvaljujući jednoj takvoj politici koju predvodi Mladen Bosić i neki drugi oko njega“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije