Bosić: U RS-u se vodi veliki obračun bosova organiziranog kriminala

A. B.
Bosić: U RS-u se vodi veliki obračun bosova organiziranog kriminala
FOTO: Radiosarajevo.ba / Mladen Bosić
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić izjavio je da je u toku veliki obračun bosova organiziranog kriminala.

Bosić je na konferenciji za medije organiziranoj povodom zahtjeva SNSD-a za smjenu Vijeća ministara BiH, sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Zakona o akcizama, izjavio da je zastupnicima koji sjede u Predstavničkom domu državnog parlamenta, cilj kontrola prirodnih bogatstva RS-a, a koji bi prema njegovim riječima, trebali pripadati svim građanima.

"Ne znamo da li će Zakon o akcizama proći po hitnoj proceduri, a zastupnici to žele jer tada ne može biti amandmanskih ulaganja. Mnogo pitanja je otvoreno o poskupljenju goriva, otvorena su i pitanja zašto bi ljudi koji nemaju nikakvog kontakta s autoputevima trebali plaćati putarine. Građani istočnog dijela RS-a trebaju plaćati skuplje gorivo da bi neko realizirao projekt autoputa od Banje Luke do Splita", kazao je Bosić.

Istaknuo je kako će na narednoj sjednici zastupnici SDS-a ponovo ući u raspravu i biti protiv hitne procedure kada je riječ o Zakonu o akcizama te je Bosići pozvao SNSD da zajedno obore prijedloge.

"Svima je jasno da ovdje ne funkcionira parlamentarna većina, Vijeće ministara BiH će ovako raditi sve dok se ne izaberu novi zastupnici koji će moći formirati novi saziv Vijeća ministara. Ovakvi pokušaji, odnosno mjere koje nalaže Zakon o akcizama imat će velike i nesagledive posljedice za BiH", zaključio je Bosić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije