Održana vanredna sjednica: Zakon o akcizama danas ide u Dom naroda PSBiH

Radiosarajevo.ba
Održana vanredna sjednica: Zakon o akcizama danas ide u Dom naroda PSBiH
/ Foto: Anadolija
Vijeće ministara BiH održalo je vanrednu sjednicu na kojoj je utvrdilo set zakona.

To su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, kao i Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovine.

Prijedlozi navedenih zakona (novi tekstovi) u odnosu na ranije utvrđene tekstove su normativno-tehnički usklađeni s mišljenjem Zakonodavno-pravnog sektora Parlamentarne skupštine BiH.

Ovi prijedlozi zakona upućeni su Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH s prijedlogom da se u paketu razmatraju po hitnoj proceduri.

Prema očekivanjima pojedinih članova Kolegija ovog skupštinskog doma, set zakona mogao bi biti usvojen, za razliku od Predstavničkog doma, gdje nije bilo potrebne poslaničke većine za hitnu proceduru.

Predstavnički dom parlamenta BiH u srijedu je odbio zahtjev Vijeća ministara BiH da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH.

Usvajanjem ovih zakona omogućava se nastavak aranžmana s MMF-om. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije