Izetbegović potvrdio: Zastupnici SDA podržat će set Zakona o akcizama

Fena
Izetbegović potvrdio: Zastupnici SDA podržat će set Zakona o akcizama
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Sedam ili osam zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH sutra će podržati set Zakona o akcizama i osiguranju depozita, potvrdio je danas Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

On je naglasio kako je usvajanje ovih zakona veoma važno, jer to uvjetuje narednu tranšu Međunarodnog monetarnog fonda.

"Tu su i zaključci koji će olakšati primjenu akciza, posebno za poljoprivrednike. Nadam da će i oni biti usvojeni tako da će se BiH naći u situaciji da povuče gotovo milijardu maraka kredita kojima će biti omogućeno da se nastavi izgradnja 79 kilometara autoputa i što je možda čak i važnije, na stotinu mjesta u BiH obilaznice, treće trake, tuneli, koji će olakšati kretanja na magistralnim i brzim cestama", kazao je Izetbegović novinarima nakon popodnevnih konsultacija s članovima zastupničkog kluba SDA.

Nije želio govoriti o imenima zastupnika SDA koji hoće, odnosno neće sutra glasati o setu zakonskih akata u kojem su izmjene i dopune Zakona o akcizama, Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja, Zakona o naplati i raspodjeli prihoda te predloženi zakon o osiguranju depozita.

Kolokvijalno nazvani akcizni zakoni iz ovog seta uvjet su i za kredit za izgradnju autoputa te održavanje putne infrastrukture.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije