Zastupnici SNSD-a traže da se Zastupnički dom izjasni o smjeni Šefika Džaferovića

Radiosarajevo.ba
Zastupnici SNSD-a traže da se Zastupnički dom izjasni o smjeni Šefika Džaferovića
Zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) danas su potpisali dokument u kojem traže da se Zastupnički dom PSBiH izjasni o smjeni predsjedavajućeg Zastupničkog doma doma BiH Šefika Džaferovića.

Informaciju je za Radiosarajevo.ba potvrdila zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dušanka Majkić.

Majkić je kazala da sada od Kolegija stranke očekuje da se očituje o Džaferovićevoj smjeni. Osim nje, dokument su potpisali i ostali članovi Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata Staša Košarac, Lazar Prodanović, Nikola Špirić, Milica Marković i Miroslav Milovanović.

Zastupnici su predložili da se njihov prijedlog stavi na razmatranje i usvajanje kao nova tačka dnevnog reda 44. sjednice Zastupničkog doma BiH koja će biti održana sutra.

Kako je poznato, SNSD od ranije traži smjenu Džaferovića, zbog kako su naveli, navodnih ratnih zločina tokom rata u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije