Koronavirus ušao u UKC Tuzla, u Tuzlanskom kantonu dva klastera

Radiosarajevo.ba
Koronavirus ušao u UKC Tuzla, u Tuzlanskom kantonu dva klastera
Arhiv / UKC Tuzla / Ilustracija

Koronavirus je ušao i u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Vahid Jusufović, direktor UKC-a u Tuzli, izjavio je da je blizu 120 zaposlenih u ovoj medicinskoj ustanovi u izolaciji nakon što se ispostavilo da su imali kontakt sa zaraženim radnicima „Medical Institute Bayer“ (MIB) Tuzla.

Oboljela je djelatnica Klinke za dječije bolesti čiji je suprug uposlenik "MIB" (bivši Centar za srce). 

U toku su, kako saznajemo, testiranja zaposlenika Klinike za dječije bolesti na odjeljenju na kojem je radila zaražena žena.

Podsjetimo, prvi slučajevi zaraze u Tuzlanskom kantonu otkriveni su u petak upravo na MIB. U direktnu ili indirektnu vezu s ovim klasterom dovodi se 21 zaražena osoba.

U Tuzlanskom kantonu postoje dva klastera oboljelih od koronavirusa, a vezuju se za MIB, te veći broj oboljelih u Špionici Srednjoj, mjesnoj zajednici grada Srebrenika.

“U Tuzlanskom kantonu 4.349 osoba je u izolaciji. Ukupno testiranih 306, a 58 novih od kojih je 11 pozitivnih. Tri osobe su vezane za klaster Centra za srce, a osam vezano za novi klaster koji je nastao srebreničkoj mjesnoj zajednici Špionica Srednja. Ukupan broj pozitivnih osoba iznosi 30”, rekla je ministrica zdravstva Dajana Čolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije