Kontrola autootpada: Oduzeti VW, Audi i Seat te 25 šasija vozila

Radiosarajevo.ba
Kontrola autootpada: Oduzeti VW, Audi i Seat te 25 šasija vozila
/ Foto: UIOBiH
U zajedničkoj operativnoj akciji Uprave za indirektno oporezivanje (UIOBiH) i Granične policije BiH vršene su provjere u cilju sprječavanja i otkrivanja nezakonitih radnji u oblasti provođenja carinskih postupaka pri uvozu rabljenih vozila.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO Banja Luka obavili su dokumentaciono-fizički pregled svih zatečenih vozila na dvije lokacije gdje se nalaze autootpadi.

Službenici Granične policije BiH su vršili provjere iz svoje nadležnosti i privremeno oduzeli tri upotrebljavana putnička motorna vozila. To su automobili VW Sharan, Audi 80 B4 i Seat (nepoznat tip), te 25 šasija motornih vozila za koje vlasnici nisu imali dokaze o porijeklu.

Pomenuta roba privremeno je oduzeta  i smještena u skladište Uprave za indirektno oporezivanje do okončanja postupka pred nadležnim pravosudnim organima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije