Hapšenja u BiH: Droga im bila kao porodični biznis

Radiosarajevo.ba
Hapšenja u BiH: Droga im bila kao porodični biznis
AA / Ilustracija
U akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, koja je izvedena u noći čevrtak na petak, uhapšeno je deset osoba - pet u Banjaluci, četiri u Brodu i jedna u Usori.

Kako Nezavisne nezvanično saznaju, četiri lica uhapšena u Banjaluci su u rodbinskim vezama.

Naime,  priveden je Jelenko Tamburić, radnik JP "Akvana" u Banjaluci. Tamburić je zaposlen prije dvije i po godine u ovom preduzeću, a osim toga je i bokserski sudija. S njim su uhapšeni i njegova supruga Vesna Tamburić, njen sin iz prvog braka Vedran Bodiroža zvani Guzla, Marko Duvnjak, koji se oženio Bodirožinom sestrom, te Ognjen Branković, jedini koji nije ni u kakvom srodstvu s pomenutom četvorkom. U Brodu, saznajemo nezvanično, licu pravde privedeni su Borislav Spasojević, Luka Majstorović, Nedžad Omerović i Dijana Plavšić, dok je u Usori pao Mario Marić.

Iz MUP-a RS su potvrdili da je uhapšeno deset osoba. Saopštili su da su uhapšeni Banjalučani V.B., V.T., J.T., O.B. i M.D., u Brodu L.M., N.O., D.P. i B.S te M.M. u Usori.

Vedran Bodiroža hapšen je i ranije u akciji "Dukat" zbog prodaje lažnih dukata zlatarama.

Hapšenjem ovih lica u policiji kažu da je razbijena organizovana kriminalna grupa, koja se bavila proizvodnjom i prodajom droge.

Pretresi su izvršeni na više lokacija i tom prilikom je pronađeno i oduzeto: 333,11 grama kokaina, 107 grama marihuane, 6.369 tableta sintetičke opojne droge.

Osim različitih vrsta droge, policija je pronašla više stotina komada municije, vatreno oružje, elektrošoker i druge predmete koji, kako kažu, potiču od izvršenja krivičnog djela.

Uhapšeni u petak trebalo je da budu predati Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog tužilaštva.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, naredio je u petak rukovodstvu JP "Akvana" da povede disciplinski postupak i suspenduje radnika ovog preduzeća, nakon što je uhapšen u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova RS zbog sumnje u trgovinu narkoticima.

"Duboko smo uznemireni zbog vijesti da je radnik gradskog preduzeća uhapšen zbog sumnje u trgovinu narkoticima. Iz tog razloga, a ne prejudicirajući unaprijed bilo čiju krivicu, jutros sam naložio rukovodstvu JU 'Akvana' da povede disciplinski postupak protiv tog radnika, svjesni da Gradska uprava niti bilo koji drugi dio gradske vlasti ne smije ostati bez pravovremene reakcije u ovakvim slučajevima", naveo je Radojičić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije