Potvrđena optužnica u predmetu "Papirus": Krali i prodavali identitete bh. građana

Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica u predmetu "Papirus": Krali i prodavali identitete bh. građana
Arhiv / Ilustracija
Optužnica kojom se terete Bojan Đokić i još deset osoba terete za organizovani kriminal potvrđena je u četvrtak, 30. marta pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Osim Đokića, optužnicom za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja, terete se: Savo Manojlović, Izet Redžović, Bojan Melezović, Salih Boto, Nedžad Šiljević, Senad Saltaga, Admir Malić, Ramiz Salčin, Nedžad Bajrović i Midhat Vejo.

Uz sve ovo, Nedžad Šiljević se dodatno tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje municije bez odobrenja nadležnog organa,

"U optužnici se navodi da su optuženi i druge njime poznate osobe kao pripadnici grupe za organizovani kriminal izrađivali lažne isprave s ciljem da se takva isprava upotrijebi kao prava, te lažnu ispravu upotrijebili kao pravu i nabavljali radi upotrebe, a zatim dovođenjem u zabludu nadležnog organa učinili da on u javnoj ispravi, zapisniku ili knjizi ovjeri štogod neistinito što treba služiti kao dokaz u pravnom prometu", saopćeno je iz Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije