Nakon devet dana slobode: Alen Čengić ponovo uhapšen u Sarajevu

N. K.
Nakon devet dana slobode: Alen Čengić ponovo uhapšen u Sarajevu
Samo devet dana nakon što je pušten na slobodu, zajedno sa Adnanom Hadžibajrićem i Mehmedom Puškićem, Alen Čengić ponovo je uhapšen u Sarajevu.

Tu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, koja je kazala da je Čengić uhapšen sa još dvije osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanja dokazivanja.

Sve tri osobe nalaze se trenutno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predati Tužilaštvu KS-a na dalje ispitivanje.

Podsjećamo, Alen Čengić je ranije uhapšen u okviru akcije "Coral", nakon čega je Tužilaštvo KS-a 31. marta 2016. godine podiglo optužnicu protiv njega i još 11 osoba u predmetu "Holiday Inn". Tačnije, optužnica je podnesena još protiv: Adnana Hadžibajrića, Mehmeda Puškića, Vahida Alića, Jasmina Kulenovića, Sabine Bajraktarević, Jasmine Šehović, Nermana Čehe, Dragana Koledina, Adisa Skorupana, Senaida Didika i Kemala Elkeza.

Osumnjičeni Alen Čengić, sa još devet osoba iz ove optužnice, tereti se da je u period od juna 2014. do juna 2017. godine počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima: porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, teška krađa, oštećenje tuđe stvar i organiziranje otpora.

Optužnicom Tužilaštva KS Alen Čengić također se tereti da je zajedno za Senadinom Didikom i Kemalom Elkazom počinio krivično djelo navođenje na prostituciju.

Tužilačka istraga u ovom predmetu trajala je više od šest mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije