Kantonalni sud: Alen Čengić i drugi pušteni na slobodu

N. K.
Kantonalni sud: Alen Čengić i drugi pušteni na slobodu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Kantonalni sud u Sarajevu donio je odluku kojom se Alenu Čengiću, Adnanu Hadžibajriću i Mehmedu Puškiću ukidaju mjere pritvora, a koji su uhapšeni u okviru akcije "Coral".

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić glasnogovornica Tužilaštva KS, te dodala da je Kantonalno tužilaštvo KS uložilo žalbu na ovu odluku suda.

Podsjećamo, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo dana 31.03.2016. godine podiglo je optužnicu protiv 12 osoba u predmetu „Holiday Inn“ i to protiv: Alena Čengića, Adnana Hadžibajrića, Mehmeda Puškića, Vahida Alića, Jasmina Kulenovića, Sabine Bajraktarević, Jasmine Šehović, Nermana Čehe, Dragana Koledina, Adisa Skorupana, Senaida Didika i Kemala Elkez.

Osumnjičeni Alen Čengić, Adnan Hadžibajrić, Mehmed Puškić, Vahid Alić, Jasmin Kulenović, Sabina Bajraktarević, Jasmin Šehović, Nerman Čeho, Dragan Koledin i Adis Skorupan, terete se da su u periodu od juna 2014. do juna 2015. godine počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima: porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, teška krađa, oštećenje tuđe stvari i organiziranje otpora.

Optužnicom Tužilaštva KS Alen Čengić također se tereti da je zajedno za Senadinom Didikom i Kemalom Elkazom počinio krivično djelo navođenje na prostituciju.

Tužilačka istraga u ovom predmetu trajala je više od šest mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije