Starješinu vatrogasaca sumnjiče da je prodajom vode prisvojio oko 360.000 KM

Anadolija
Starješinu vatrogasaca sumnjiče da je prodajom vode prisvojio oko 360.000 KM
/ Ilustracija
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka danas su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Oni su za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i falsificiranje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava optužili lica Ž.V. (1953) i za nesavjestan rad u službi protiv Ž.K.(1954) iz Banje Luke.

"Ž.V. se sumnjiči da je od 2003. do 2015. godine, obavljajući poslove starješine profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u Banjoj Luci, iskoristio svoj položaj i ovlaštenja i bez odobrenja nadležnog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, prodavao vode građanima u naseljima koji su imali problema s vodosnabdijevanjem, kao i drugim pravnim licima, iako nije imao nikakva ovlašćenja za prodaju vode", navodi se u saopćenju iz CJB Banja Luka.

Navodi se i da je "u namjeri prikrivanja nezakonitih radnji, pomenuti uništio finansijsku dokumentaciju o uplati vode, a nezakonitom prodajom vode pribavio sebi imovinsku korist u iznosu od 363.800 KM".

"Takođe, lice Ž.K. se sumnjiči da je obavljajući poslove šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, propustio dužnost nadzora i kontrole nad radom starješine profesionalne vatrogasne jedinice, Ž.V., čime je i nastupila šteta budžetu Grada Banja Luka", dodaje se u saopćenju CJB Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije