Konakovićeva poruka Dačiću uznemirila Dodika: "Za sve blokade krivi su Bošnjaci iz Sarajeva"

24
Radiosarajevo.ba
Konakovićeva poruka Dačiću uznemirila Dodika: "Za sve blokade krivi su Bošnjaci iz Sarajeva"
Foto: Kolaž / Milorad Dodik, Elmedin Konaković

Jučer, 1. marta, u Antaliji je počeo trodnevni Diplomatski forum koji je okupio blizu 4.500 učesnika, uključujući 19 šefova država, 73 ministra i 57 predstavnika međunarodnih organizacija.

Među njima su i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji su jutros imali sastanak s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, a u Antaliji je i ministar vanjskih poslova naše domovine Elmedin Konaković. 

On je jutros, na panelu o Zapadnom Balkanu, imao vrlo neuobičajeno raspravu sa srbijanskim 'šefom diplomatije' Ivicom Dačićem. Tema - nepostojanje autoputa između Beograda i Sarajeva. Više detalja o tome šta se dogodilo čitajte OVDJE, a nije dugo trebalo laktaškom voždu i predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta Miloradu Dodiku da istakne da je opet uznemiren Konakovićevim britkim komentarima.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

"Nikada trasa autoputa Beograd - Sarajevo nije dogovorena preko Goražda i Sandžaka, kao što je danas na panelu u Antaliji tvrdio Elmedin Konaković", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

S turskom stranom je, nastavio je, "dogovoreno da se autoput gradi preko Višegrada, Rogatice, Sokoca i Istočnog Sarajeva".

"Konakovićeva izjava pokazuje da sve blokade razvojnih projekata, pa i ovog koji se dogovara s Turskom, dolaze isključivo od bošnjačkih političara iz Sarajeva", zaključio je baja koji i dalje za sve krivi političkobošnjačko Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije