Diplomatski forum u Antaliji: Dačić dobacivao na panelu, Konaković mu žestoko odgovorio

5
Radiosarajevo.ba
Diplomatski forum u Antaliji: Dačić dobacivao na panelu, Konaković mu žestoko odgovorio
Foto: MVP BiH / S današnjeg foruma o Zapadnom Balkanu

Jučer, 1. marta, u Antaliji je počeo trodnevni Diplomatski forum koji je okupio blizu 4.500 učesnika, uključujući 19 šefova država, 73 ministra i 57 predstavnika međunarodnih organizacija.

Među njima su i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji su jutros imali sastanak s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, a u Antaliji je i ministar vanjskih poslova naše domovine Elmedin Konaković.

On je jutros, na panelu o Zapadnom Balkanu, imao vrlo neuobičajeno raspravu sa srbijanskim 'šefom diplomatije' Ivicom Dačićem. Tema - nepostojanje autoputa između Beograda i Sarajeva.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Konaković je u jednom trentuku izjavio kako možemo govoriti ili o prošlosti i historiji, Titu i Staljinu ili o budućnosti i umjetnoj inteligenciji: "Ova dva puta su na stolu, ali ja ipak više volim ekonomska kretanja."

Uslijedilo je dobacivanje Ivice Dačića: "Pa daj onda trasu za autoput", na što je Konaković replicirao.

"Ide trasa, ali kad bude išla preko Goražda na Sandžak, pa nas poveće možda i s Turskom. Tako smo se i dogovarali, pa ste rekli da ne smeta."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije