Konaković o najavi dr. Izetbegović: Ne bojim se tužbe, rado ću sudu objasniti...

F. V.
Konaković o najavi dr. Izetbegović: Ne bojim se tužbe, rado ću sudu objasniti...
Foto: Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i Elmedin Konaković reagirao je na intervjuu kojeg je direktorica Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović dala našem portalu, a povodom press konferencije koju je predsjednik Naroda i pravde danas, također, održao u Sarajevu.

"Gospođa Izetbegović pokazuje baš višak nervoze. Termini koje koristi 'stari vo', 'jadnik', 'neodgojen' i još neki ne priliče supruzi predsjednika SDA. Očekujem da će ovu nervozu prenijeti na zastupnike Kluba SDA i sutra nas očekuje interesantna sjednica. Večeras će im sigurno dati upute.

Danas smo argumentima razbili te teorije zavjere o Zakonu o visokom obrazovanju, okupaciji Naučno-nastavnog vijeća (NNV)  i jedinoj nastavnoj bazi koja se zove KCUS.  Pozivamo još jednom sve aktere s druge strane da razgovaramo argumentima, nikakva patetika neće društvu donijeti ništa dobro. Zašto ne odgovore da li KCUS treba da ostane jedina nastavna baza? Da li treba sastav NNV da čine dominantno kliničari", upitao je Konaković.

Dr. Sebija Izetbegović: Tužit ću Konakovića, on nema škole niti odgoja

Nadalje, za Radiosarajevo.ba je kazao da se ne boji tužbe koju je protiv njega najavila direktorica KCUS-a. 

Konaković: Vlada FBiH će prije zaštititi Sebiju Izetbegović nego građane Federacije

"Ja od ekipe kojoj Šefica komanduje trpim mnogo veće pritiske od te tužbe. Vrlo ću rado na sudu objasniti šta sam mislio kad sam rekao da su kamikaze spremne da brane njenu funkciju. Nažalost, ta funkcija je mnogo koštala nas Bošnjake u trgovinama koje je SDA radila da bi se zadržala gospođa Izetbegović na toj funkciji.  Ja supruzi predsjednika SDA od srca želim sve najbolje u životu, ali njenu autokratiju i način na koji se ophodi prema ljudima u zdravstvu zaista ne mogu mirno gledati. Ja imam direktne kontakte sa ljudima koje je svojim metodama otjerala sa KCUS-a i Medicinskog fakulteta.  Vidim da kaže i da se ne pita ništa na Medicinskom fakultetu. U kojem je onda svojstvu predvodila delegaciju fakulteta na kojem je varničilo između supruge predsjednika SDA, rektora i mene lično?  O tome su mediji pisali", kazao je Konaković za Radiosarajevo.ba.

Konaković se, na kraju, osvrno i na tvrdnje o njegovom školovanju.

"A škola? Hm, bilo bi dobro da gospođa Izetbegović i ja zajedno pokažemo našoj javnosti koliko smo studirali, i kakve su nam kompetencije u struci. I njene i moje papire da pregledaju i verificiraju kompetentni ljudi i institucije", kazao je Konaković u reakciji na intervju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije