SDA: Fortina vlada krenula u vlastito samouništenje

Radiosarajevo.ba
SDA: Fortina vlada krenula u vlastito samouništenje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Ostavka ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS Zinete Bogunić, praćeno jasnim obrazloženjem, dokazuje da unutar aktuelne Vlade KS ne postoje uslovi za zakonit i savjestan rad, navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Svima je jasno, nakon ostavke ministrice Bogunić, da je ovakav razvoj događaj posljedica beskrupuloznog pokušaja Elmedina Konakovića da, protivno zakonu, ostvari punu političku kontrolu nad svim sektorima u KS, uključujući i visokoobrazovne institucije. Ministrica Bogunić jedina od aktuelnih ministara u Vladi KS ima čvrst osjećaj odgovornosti i poštovanja zakonskih obaveza, čime je zaslužila poštovanje od svih dijelova javnosti“, poručili su iz SDA.

Dodaju da njenim odlaskom, Fortina Vlada KS gubi jedinog ozbiljnog ministra u svome sastavu, a preostali dio Vlade KS je sveden na skupinu amatera, koja će provoditi nezakonite naloge Elmedina Konakovića i dijeliti budžetski novac njegovim stranačkim i „poslovnim“ partnerima, kao što je potvrdila i posljednja afera u Turističkoj zajednici.

„Niz afera sa pronevjerom budžetskog novca, te Konakovićevo nasilje nad zakonima, ukazuje da je Fortina vlada krenula u vlastito samouništenje, jer Vlada KS koja je u ovako kratkom roku prekršila ovoliko zakona i proizvela čitav niz afera ne može tražiti dodatno povjerenje“, zaključili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije