Forto: Žao mi je zbog ostavke ministrice Zinete Bogunić

Radiosarajevo.ba
 Forto: Žao mi je zbog ostavke ministrice Zinete Bogunić
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Edin Forto

U kabinet premijera KS Edina Forte dostavljena je ostavka ministrice Zinete Bogunić na funkciju ministrice obrazovanja, nauke i mladih u skladu sa članom 12 Zakona o Vladi KS.

Pročitajte zbog čega je Zineta Bogunić podnijela ostavku na poziciju ministrice

"Prije svega moram reći da mi je žao zbog ostavke ministrice Bogunić. Tokom našeg zajedničkog rada, ona je bila osoba koja je svojim profesionalnim stavovima i visokim standardima u radu bila ne samo uzor ostalim u Vladi KS, uključujući i mene nego i osoba na koju sam se mogao osloniti kada mi je trebao nepristrasan savjet u oblasti obrazovanja. Svjestan sam da je situacija na polju obrazovanja složena i žao mi je što je to rezultiralo ovakvom njenom odlukom. Moja dužnost kao premijera je da zaprimim ostavku, ali svakako planiram razgovarati s ministricom” poručio je premijer Forto.

Podsjetimo, ministrica obrazovanja, nauke i mladih Zineta Bogunić podnijela je danas ostavku na svoju poziciju u Vladi KS navodeći kako svoj posao više ne može obavljati u skladu sa zakletvom koju je položila. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije