NiP / Konaković: Nakon smjene Tadić, možemo očekivati brzo hapšenje Milorada Dodika

20. 10. 2021. u 12:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kemal Ademović, politički direktor Naroda i pravde, danas se predstavnicima medija obratio na konferenciji za medije, gdje je govorio o trgovinskoj razmjeni Bosne i Hercegovine i Srbije.

"Građani Bosne i Hercegovine bez predrasuda kupuju proizvode iz Srbije. Danas smo tu da skrenemo pažnju na to. Pozivamo javni sektor i javna preduzeća da preispitaju svoje poslovne odnose s kompanijama iz Srbije. Ujedno ih molimo da fokus stave na nabavku proizvoda iz BiH", kazao je, između ostalog, Ademović.

Komentirao je i "igranje vatrom" Milorada Dodika.

"Ja sam spreman da dam život za BiH. Pružamo ruku mira. ratove pokreću bogati, a stradaju nedužni civili. Ratuje sirotinja i poruka njima - dobro razmislte kada vas neko od tih bogatih luđaka pozove da ratujete za njih", dodao je Ademović.

Sa konferencije za medije Naroda i pravde - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Sa konferencije za medije Naroda i pravde

Nakon Ademovića obratio se Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde. 

"Ovaj posao kojim se bavimo traži dodatnu ozbiljnost. Pozdravljam odluku da se Edin Vranj pusti na slobodu i to je mali znak. U Srbiji vlast ima utjecaj na pravosuđe. To nije pitanje za nas, ali mi iz BiH pratimo situaciju. Oni kada hoće mogu riješiti probleme hapšenja osoba za ratne zločine. Molim ih da puste naše osobe iz zatvora, Osmanovića i Mujanovića. Od Vučića tražimo da uhapsi presuđene ratne zločince. Kornjača je doktor u nekom Domu zdravlja, liječi pacijente, a ratni je zločinac", naglasio je Konaković.

Komentirao je poteze Milorada Dodika, koji je prešao crvenu liniju.

"Dodik proizvodi veliku štetu narodu u RS. Narod će platiti najveću cijenu, jer Dodik liječi pacijente industrijskim kisikom i svaki dan je sve više mrtvih u RS. Poruku šaljemo svim "velikim igračima" iz RS koji prate Dodika, da ih upozoravamo da ćemo im zatvoriti tržište. U prijevodu, neće nigdje moći prodati lijek u Sarajevu, Zenici... Nemoj da se uključuju u đavolju igru", naglasio je Konaković.

Novinare je zanimalo šta misli o odluci VSTV-a da se smijeni Gordana Tadić.

"Čuo sam za infoirmaciju i moj prvi komentar je da prema analogiji SDA, nakon smjene Gordane Tadić, možemo očekivati brzo hapšenje Milorada Dodika", dodao je Konaković.

On je na kraju, kada je odgovarao na druga pitanja novinara, najavio i određene finansijske pomoći spotskim klubovima u BiH.

"Bit će novca za FK Sarajevo, FK Željezničar i ostale...", dodao je Konaković.

Pogledajte kako je tekla konferencija za medije:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (15)