Konaković: Saobraćajni kolaps poput ovog danas ne smije se ponoviti

3
Radiosarajevo.ba
Konaković: Saobraćajni kolaps poput ovog danas ne smije se ponoviti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Konferencija stranke Narod i pravda u Sarajevu

Predsjednik stranke Narod i Pravda (NiP) Elmedin Konaković oglasio se povodom saobraćajnog kolapsa koji se danas dogodio u Sarajevu.

"Hitno moramo mijenjati propise koji regulišu oblast zatvaranja glavnih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo. Pristupićemo izradi kalendara za neke manifestacije koje su od javnog značaja za KS i reducirati broj događaja zbog kojih se ulice zatvaraju za saobraćaj", istakao je Konaković.

Kako je istakao, ponudit će "alternativne, manje frekventne saobraćajnice koje ne ugrožavaju kretanje ljudi i vozila".

Potvrđena optužnica protiv Vasvije Vidović

Potvrđena optužnica protiv Vasvije Vidović

"Danas sam sa ministrom Adnanom Štetom (ministar saobraćaja KS, op.a.) razgovarao na ovu temu.

U ministarstvu su već pokrenute aktivnosti. Saobraćajni kolaps poput ovog danas ne smije se ponoviti", naveo je Konaković.

U reakcijama na Konakovićevu objavu na društvenoj mreži Facebooku brojni građani su iznijeli svoje ogorčenje na današnja dešavanja u Sarajevu, nazivajući je sramotom.

Podsjetimo, zbog biciklističke utrke "UCI Gran Fondo Wold Championship - Istočno Sarajevo - Sarajevo 2021" danas je na brojnim cetama širom Sarajeva obustavljen saobraćaj.

Biciklistička utrka prolazi kroz teritoriju Kantona Sarajevo, od starta do cilja i to u subotu i nedjelju, 9. i 10. oktobra 2021. godine, a koja se sastoji obustave saobraćaja na dionicama na kojima se budu kretali učesnici biciklističke utrke.

I za sutra su planirane obustave saobraćaja u gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije