! / Obustave i izmjene saobraćaja u Sarajevu danas i sutra: Velike gužve u gradu

09. 10. 2021. u 12:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo saobraćaja KS dalo je odobrenje „Savezu za sport i rekreaciju“ iz Banja Luke kao organizatoru međunarodnog događaja "UCI Gran Fondo Wold Championship - Istočno Sarajevo - Sarajevo 2021" za privremenu izmjenu režima saobraćaja na trasi kretanja učesnika biciklističke utrke koja prolazi kroz teritoriju Kantona Sarajevo, od starta do cilja i to u subotu i nedjelju, 9. i 10. oktobra 2021. godine, a koja se sastoji od kratkotrajne obustave saobraćaja na dionicama na kojima se budu kretali učesnici biciklističke utrke.

Danas će u vremenu od 10.30 do 15.00 sati dolaziti do etapne obustave saobraćaja na putu Kula-Krupac, kao i u ulicama na području Kantona Sarajevo: Put Famosa, Hrasnička cesta, Butmirska cesta, Kasindolska, Džemala Bijedića, Ante Babića, Želimira Vidovića Kelija i na dijelu regionalnog puta R-446 put za Trebević.

Kako nam javljaju čitatelji velike su gužve u cijelom gradu zbog ovih obustava. 

I za sutra su planirane obustave saobraćaja u gradu. 

U nedjelju za vrijeme trke "Grandfondo“ od 10:00 do 17:00 sati kada će dolaziti do etapne obustave saobraćaja za motorna vozila bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku asistenciju i to na sljedećim saobraćajnicama i dionicama:

- Put Famosa - od entiteske linije razgraničenja do kružne raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta,

- Hrasnička cesta - od kružne raskrsnice sa ulicom Put Famosa do kružne raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta,

- Butmirska cesta - od kružne raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta do kružne raskrsnice sa ulicom Kasindolska,

- Kasindolska - od kružne raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta duž ograde Međunarodnog aerodroma Sarajevo do spoja saobraćajnice sa ulicom Džemala Bijedića,

- Džemala Bijedića - od raskrsnice sa ulicom Kasindolska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića

- Ante Babića - od raskrsnice sa ulicom Džemala Bijedića do kružne raskrsnice sa ulicom Želimira Vidovića Kelija, - Želimira Vidovića Kelija

- od kružne raskrsnice sa ulicom Ante Babića do granice entiteta, - dio regionalnog pravca R446

- put za Trebević koji je u nadležnosti Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)