U Sarajevu za vikend kratkotrajne obustave saobraćaja zbog biciklističke trke

1
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu za vikend kratkotrajne obustave saobraćaja zbog biciklističke trke
Foto: AA / Kvalifikaciona trka za Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu

Ministarstvo saobraćaja KS dalo je odobrenje „Savezu za sport i rekreaciju“ iz Banja Luke kao organizatoru međunarodnog događaja "UCI Gran Fondo Wold Championship - Istočno Sarajevo - Sarajevo 2021" za privremenu izmjenu režima saobraćaja na trasi kretanja učesnika biciklističke utrke koja prolazi kroz teritoriju Kantona Sarajevo, od starta do cilja i to u subotu i nedjelju, 9. i 10. oktobra 2021. godine, a koja se sastoji od kratkotrajne obustave saobraćaja na dionicama na kojima se budu kretali učesnici biciklističke utrke.

Privremena izmjena režima saobraćaja počinje u subotu, u vremenu od 11 do 15 sati, kada će se odvijati trka „Mediofondo“, te u nedjelju za vrijeme trke "Grandfondo“ od 10 do 17 sati kada će dolaziti do etapne obustave saobraćaja za motorna vozila bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku asistenciju i to na sljedećim saobraćajnicama i dionicama:

- Put Famosa - od entiteske linije razgraničenja do kružne raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta,

- Hrasnička cesta - od kružne raskrsnice sa ulicom Put Famosa do kružne raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta,

- Butmirska cesta - od kružne raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta do kružne raskrsnice sa ulicom Kasindolska,

- Kasindolska - od kružne raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta duž ograde Međunarodnog aerodroma Sarajevo do spoja saobraćajnice sa ulicom Džemala Bijedića,

- Džemala Bijedića - od raskrsnice sa ulicom Kasindolska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića

- Ante Babića - od raskrsnice sa ulicom Džemala Bijedića do kružne raskrsnice sa ulicom Želimira Vidovića Kelija,

- Želimira Vidovića Kelija - od kružne raskrsnice sa ulicom Ante Babića do granice entiteta,

- dio regionalnog pravca R446 - put za Trebević koji je u nadležnosti Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Mapa trke - undefined

Screenshot: Mapa trke

Organizator je dužan da regulaciju toka saobraćaja u smjeru kretanja kolone i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vrši uz odobrenje i angažman MUP-a Kantona Sarajevo, i to etapno u zavisnosti od brzine kretanja učesnika i kretanja vozila pod pratnjom.

КЈКР Vodovod i kanalizacija dobilo je odobrenje za privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Budakovići - Općina Centar Sarajevo, za period od 11.10.2021. do 15.10.2021. god u terminu od 00:00 do 24:00 radi izvođenja radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, u skladu sa dostavljenim elaboratom odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije