KS / Obustava saobraćaja od sutra navečer u centru Sarajeva

06. 10. 2021. u 14:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je svojim rješenjem odobrilo KJKP Toplane d.o.o. Sarajevo privremenu izmjenu režima saobraćaja na saobraćajnici Obala Kulina bana, na dijelu koji prolazi kroz Općinu Stari Grad - Sarajevo neposredno pored objekta Bosanski kulturni centar, radi izvođenja radova priključenja vrelovoda, od 07. do 09. oktobra 2021. godine, u terminu od 00:00 do 05:00 sati.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastojat će se od djelimične obustave saobraćaja na dijelu kolovoza na kojem se izvode radovi, dok će se saobraćaj odvijati preostalim dijelom sigurno prometne površine.

Za vrijeme izvođenja radova izvođač je dužan postaviti svu saobraćajnu signalizaciju i opremu definisanu dostavljenim elaboratom, uz dopunu da sva signalizacija mora biti opremljena svjetlosno-emitujućim elementima koji će biti uključeni tokom izvođenja radova.

Izvođač je također dužan gradilište, odnosno dio kolovoza na kojem se izvode radovi, obavezno zaštititi korištenjem armirano betonskih ograda.

KJKP Toplane d.o.o. Sarajevo su obavezne: osigurati nesmetan prolaz pješaka i njihovu zaštitu, u dijelu zabrane saobraćaja radove izvoditi po bezbjednosnim protokolima u više etapa bez mogućnosti izvođenja više etapa u isto vrijeme, postaviti propisane znakove, te ispuniti sve ostale uslove precizno definisane ovim rješenjem.

S obzirom da se radi o noćnom terminu izmjene režima saobraćaja, Toplane su dužne obezbijediti prisustvo pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS koji će biti na licu mjesta u toku izvođenja radova, te sa uključenim rotacionim svjetlima na vozilu najavljivati vozačima dodatnu opasnost na putu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA