Na snazi privremeni režimi izmjene saobraćaja u ulicama Skenderija i Provare

0
Radiosarajevo.ba
Na snazi privremeni režimi izmjene saobraćaja u ulicama Skenderija i Provare
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, radi izvođenja radova na izgradnji telekomunikacione mreže, u periodu od 07. do 15. oktobra 2021. godine u vremenu od 07:00 do 17:00 sati.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila u dijelu kolovoza u kojem se izvode radovi, dok preostali dio ostaje slobodan za saobraćaj, čiju funkciju je potrebno obezbijediti po potrebi uz korištenje čeličnih ploča, te armirano-betonskih elemenata.

Također odobrena je izmjena režima saobraćaja na lokalnoj saobraćajnici Provare, općine Centar Sarajevo, radi izvođenja radova rehabilitacije saobraćajnice, za period od 07. do 21. oktobra 2021. godine u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrana saobraćaja po etapama na dijelu saobraćajnice na kojoj se izvode radovi, uz obavezu preusmjerenja saobraćaja alternativnim pravcima, osim vozila izvođača radova, stanara i vlasnika privrednih objekata u pojasu saobraćajnice koji će se sukcesivno propuštati do svojih parcela.

Za vrijeme radova izvođači su dužni postaviti svu saobraćajnu signalizaciju i opremu definisanu dostavljenim elaboratom, usmjeriti saobraćaj na alternativne pravce, te osigurati nesmetan prolaz pješaka i njihovu zaštitu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije