GS: Zbog kolapsa saobraćaja najviše trpe građani, ovo je nedopustivo

2
Radiosarajevo.ba
GS: Zbog kolapsa saobraćaja najviše trpe građani, ovo je nedopustivo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Kantonalni odbor Građanskog saveza (GS) Kantona Sarajevo reagirao je danas povodom, kako navode, saobraćajnoj kolapsa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Prilikom organizovanja manifestacija, događaja sportskog/kulturnog karaktera, ono što je ključno jeste organizacija.

Danas smo svjedoci da se organizovanje biciklističke utrke UCI Gran Fondo World Championship Istočno Sarajevo-Sarajevo 2021 zbog čega je na nekoliko sati izmijenjen režim saobraćaja, uzrokovalo kolaps u saobraćaju velikom dijelu Sarajeva. Najgore stanje je u naseljima Dobrinja i Stup", naveli su iz GS-a.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Pozdravljaju, kako navode, sve manifestacije koje su društvenog karaktera, jer bitno utiču na promociji Sarajeva, ali je "nedopustivo davati saglasnost za ovakve manifestacije sve dok Sarajevo ne postane saobraćajno riješen grad".

"Vlada KS, ukoliko aktivno radi na evropskom modelu grada, onda neka se ozbiljno posveti rekonstrukciji ceste, tramvajske pruge, i svih ostalih aktivnosti koje će poboljšati tok saobraćaja. Odluka o utrci je nestručna, koja šalje poruku "želimo da se dopadnemo svima", bez razmišljanja da se građani Sarajeva stave na prvo mjesto.

Kola Hitne pomoći nisu mogla da prevezu bolesnika jer su doslovno stala u saobraćaju. Danas je Sarajevo stalo, što za posljedicu imamo filmski kolaps, a jedini koji danas ispaštaju su naši sugrađani", zaključeno je iz GS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije