Konaković: Najviše nas brine stanje u SDA, nemaju snage da se odupru

5
Radiosarajevo.ba
Konaković: Najviše nas brine stanje u SDA, nemaju snage da se odupru
PrtScr / Elmedin Konaković

Bio bih presretan kada bi bio jedan član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nije važno koje nacionalnosti i iz kojeg dijela BiH dolazi, kazao je za BHRT predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković.

Dodik ovakav kakav je danas nije poželjan ni kao partner, kazao je on.

"Prešao je sve granice, vrijeđa ljude, vrijeđa Bošnjake, Hrvate, vrijeđa Severinu. Sve vrijeđa. On koji je izgubio kontrolu nad svojim jezikom nije poželjan ni na koju poziciju osim ako se nešto ne promijeni kod njega", kazao je Konakoviću emisiji BHT1 Uživo.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Mi znamo da je nemoguće u ovom trenutku, dogovoriti da se probudimo u građanskoj državi, jedan čovjek jedan glas i jedan predsjednik države, istakao je on.

"To danas nije realno ni sa HDZ-om, ni sa SNSD-om ni sa SDA. I njima odgovara ta podjela na nahije, ne vidim tu želju. Oni u okviru nahija upravljaju narodom", rekao je Konaković.

Osvrnuo se Konaković i na odnos sa njegovom bivšom strankom, SDA, komentarisao je i izjevae predsjednika SDA o osobama koje su napustile tu stranku.

"U svakom ili svakom drugom obraćanju Bakir Izetbegović pokazuje prstom na nas, to je njegovo poimanje politčke scene. Oni svi imaju uvijek isti riječnik, kao čiste se, ako je to čišćenje zašto nam to progovaraju", kazao je on.

Predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković kaže da njega i NiP od svega najviše brine stanje SDA u kojoj se nalaze.

"Mene plaši činjenica da ovakavo stanje u SDA, u slabom su stanju, trpi država BiH, jer SDA nema ljude da se odupru ovom stanju", rekao je on.

Kazao je da im nije ideja ili želja da mijenjau ovakavu SDA, jer su oni updateovana verzija, probosanska.

Cijelo gostovanje možete pogledati na snimku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije