Palmer sa Konakovićem, Kojovićem, Magazinovićem i Radončićem o izbornoj reformi

1
Radiosarajevo.ba
Palmer sa Konakovićem, Kojovićem, Magazinovićem i Radončićem o izbornoj reformi
Foto: Twitter / Palmer sa bh. političarima

Matthew Palmer, specijalni izaslanik SAD-a zadužen za izbornu reformu u BiH susreo se danas sa bh. političarima u Sarajevu.

"Palmer se sastao danas sa političkim liderima kako bi razgovarao o imperativu izborne reforme, uključujući ograničene ustavne promjene i izborni integritet. Jasno je da svi imaju interes i ulogu u funkcionalnijoj Bosni i Hercegovini, gdje su zaštićena sva demokratska prava", poručeno je na Twitter nalogu Ambasade SAD u BiH.

Sudeći prema fotografiji, sastanku je prisustvovao Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, Peđa Kojović, predstavnik Naše stranke, te Fahrudin Radončić, lider SBB-a i Saša Magazinović uime SDP-a BiH.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Podsjetimo, jučer se Palmer sastao sa ambasadorom SAD-a, OSCE-a i predstavnikom EU u našoj zemlji te članovima Centralne izborne komisije.

Palmer je na sastanku s ambasadoricom OSCE-a Kathleen Kavalec, Specijalnim predstavnikom EU u BiH Johanom Sattlerom, ambasadorom SAD-a Ericom Nelsonom i članovima CIK-a razgovarao o potrebi izborne reforme koja bi se fokusirala na integritet i transparentnost izbornog sistema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije