Konaković objavio dokumente iz UAE pa poručio: "Raskrinkani su. Samo je jedna istina"

9
Radiosarajevo.ba
Konaković objavio dokumente iz UAE pa poručio: "Raskrinkani su. Samo je jedna istina"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Elmedin Konaković

"Stigao je zvaničan odgovor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da u martu 2021. godine nisam putovao u tu zemlju.
Odgovorile su institucije UAE i ovaj dopis šaljemo EUROPOLU na dalje postupanje."

Napisao je ovo danas Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova naše zemlje i lider Naroda i pravde. Dodao je kako su "raskrinkali još jednu laž palog koruptivnog režima i tako će svaku narednu".

Ime Elmedina Konakovića već neko vrijeme se u pojedinim bh. medijima dovodi u vezu s kriminalcima, no priča je poprimila međunarodne razmjere kada je ovo spomenuo jedan od advokata na sudu u Nizozemskoj gdje se odlučivalo o izručenju Mirze Gačanina - više o tome čitajte OVDJE, a o svemu je pisao i irski Sunday World - s obzirom na to da se ime Edina Gačanina povezuje s irskim Kinahan kartelom.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Konaković je potom 15. februara u Sarajevu održao press konferenciju na kojoj je komentirao navode da je u sprezi i kontaktima s narkokartelom "Dino i Tito", a danas je poručio sljedeće:

"One koji sebe zovu novinarima, a kaljaju tu časnu profesiju opet smo razotkrili. Višestruko presuđeni klevetnici opet su nam pokušali lažima rušiti kredibilitet i opet su raskrinkani. Na čistac ćemo ovu priču izvesti i dokazati da nikad nisam sreo pripadnike narko kartela, nikad sa njima komunicirao niti imao bilo kakav kontakt.

Dokazaćemo da pravosudno-medijska mafija i dalje pokušava diskreditovati našu borbu za pravdu, opet neuspješno. I imamo snage i motiva za ovu borbu kao nikad prije. Samo je jedna istina."

Stigao je zvaničan odgovor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da u martu 2021. godine nisam putovao u tu zemlju....

Posted by Elmedin Konakovic on Tuesday, February 27, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije