Elmedin Konaković o navodima sa suđenja Gačaninu: 'Notorne laži, šibicarska metoda reketaške ekipe'

19
N. Žunić
Elmedin Konaković o navodima sa suđenja Gačaninu: 'Notorne laži, šibicarska metoda reketaške ekipe'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

U nizozemskim medijima se na ročištu Mirzi Gačaninu u gradu Breda pojavilo i ime Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lidera Naroda i pravde, u vezi s narko kartelima. 

Specifično, reporter Jan Meeus je napisao: "U bh. medijima redovno se objavljuju priče o istražiteljima koji navodno sarađuju sa Edinom ili ih on plaća', kaže odvjetnik Louis de Leon u ime svog klijenta. Jedna od spomenutih osoba je i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković. Mirza i njegov odvjetnik ukazuju na objave u bh. medijima u kojima se navodi da je Konaković o svom trošku bio na vjenčanju Edina Gačanina u Dubaiju s obitelji 2021. godine."

Ekipa portala Radiosarajevo.ba je kontaktirala ministra Elmedina Konakovića, koji je dao reakciju na ove tvrdnje. 

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

"Vidio sam da se taj neki holandski list poziva na pisanje bh. medija. Riječ je o tome da ovi iz sarajevske javnosti, ne mogu ih čak ni zvati novinarima, kreiraju već nekoliko mjeseci tu potpuno izmišljenu laž da imam bilo kakav kontakt s tim narko kartelom i to sve sigurnosne agencije mogu provjeriti i eventualno pronaći neki dokaz, kada bi to bilo tako što ne odgovara istini.

Taj medij prenese kako to pišu bosanski mediji, a onda se ti isti mediji pozovu na pisanje nizozemskih medija. To je jedna šibicarska metoda reketaške medijske ekipe koja to pokušava već dugo. Mene to ne dotiče sve dok nisu napali instituciju Bosne i Hercegovine koja se zove Ministarstvo vanjskih poslova.

Mirza tvrdi da Edin Gačanin želi da ga ubije: "Ako me vratite u Bosnu, ja sam mrtav čovjek"

Mirza tvrdi da Edin Gačanin želi da ga ubije: "Ako me vratite u Bosnu, ja sam mrtav čovjek"

Mi smo danas odmah pisali ambasadi u Nizozemskoj, koja će se odmah obratiti tom mediju. Obratiti ćemo se i zvanično ambasadi Nizozemske u Bosni i Hercegovini, a ja ću ovaj slučaj iskoristiti da se zapravo do kraja otkrije da li postoji politička mafija kako mene etiketiraju oni koji o tome pišu, ili ipak postoji pravosudno-medijska mafija, koja pokušava od nas koji se borimo za BiH napraviti kriminalce. Jedno od to dvoje će doći do kraja.

Želimo da dokažemo da su to notorne laži. Nikada s tim ljudima nisam imao nikakav direktni kontakt, a pogotovo išao na svadbe. Kad se to otkrije, onda ćemo potvrditi ono što naša javnost već zna o osjetljivoj temi, u vremenu kada se donose odluke o europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine, kada je Nizozemska jedna od važnih destinacija čija javnost u konačnici odlučuje o našem daljem procesu, oni su spremni napasti instituciju i državu zarad ličnih interesa jer više nisu na budžetskim izvorima", rekao je Konaković za naš portal. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije