Konaković nakon Nikšićeve izjave da neće glasati za Vladu

1
Radiosarajevo.ba
Konaković nakon Nikšićeve izjave da neće glasati za Vladu
PrtScr / Elmedin Konaković

Kanton Sarajevo danas bi trebao dobiti novu izvršnu vlast, s obzirom na to da je na današnjem dnevnom redu Skupštine KS Prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo.

Novu Vladu činit će ministri koje su predložili Naša stranka, Narod i pravda, SDP BiH, te Klub samostalnih zastupnika.

Stranke Četvorke i Klub samostalnih zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo usaglasili su ranije imena ministara i ministrica u novoj kantonalnoj Vladi.

Mandatar Skupštine za premijera KS Edin Forto prezentovao je svoj ekspoze.

Nakon što je Forto završio sa ekspozeom, rasprava u skupštinskim klupama traje već nekoliko sati.

Damir Nikšić, samostalni zastupnik u Skupštini KS kazao je na današnjoj sjednici da neće glasati za predložene ministre za Vladu i za premijera Fortu.

On je istaknuo da neće glasati za Vladu zbog toga što sastav Vlade nije ispoštovan po Ustavu.

Zastupnik Skupštine KS, Elmedin Konaković(Narod i pravda) kazao je da je promijenio koncept onoga što je htio da kaže zbog ono što je govorio Damir Nikšić.

"Mislim da je veliki dobitak naći ovakve ljude koji su danas predloženi za Vladu KS. Hvala im što su sjeli u ove užarene stolice, garantujem im da će im život biti teži", poručio je Konaković.

On ističe da je Nikšić govorio da li je trebalo zadovoljiti i ustav i dodao je da je o ovome prije govorio, ali su njegove izjave spinovane.

"Kolega Nikšić principijelno postavlja stvari, ali ovo je nažalost politička, društvena i životna realnost. Možete biti principijelni, ali trebate biti realni. Molim vas da ove ljude podržite, koji su hrabri i stručni, niko od njih nije došao s biroa, svu su bili zaposleni, podržite. Šteta da te ljude niste bolje upoznali. Pred nama su teški procesi. Pored očekivanog spinovanja i napada na cijelu profesiju zbog mene. Ekspoze premijera Forte je realan, to nije novi ekspoze, to je nastavak onog od prije", zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije