Konačno i Mostar ima pravo praznično ozračje

Radiosarajevo.ba
Konačno i Mostar ima pravo praznično ozračje
U Mostaru je sinoć svečano otvorena manifestacija Advent u Mostaru, a vrpcu je presjekao gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik Udruge Advent Želimir Marić i direktorica mostarskog Sajma gospodarstva, partnera Adventa, Dalfina Bošnjak.

Manifestacija će se idućih 40-tak dana odvijati u kampusu Sveučilišta u Mostaru, tokom kojih će se predstaviti 60 izlagača, a na dvije bine bit će organizirano više od 200 događanja.

Svaki dan od devet sati ujutro pa sve do ponoći, biće aktivno i zabavno na binama i ulicama Adventa, a ulaz je besplatan.

"Najmlađi posjetitelji svaki će dan imati priliku uživati i sudjelovati u dramaonicama i predstavama za djecu, koje organizira Mali teatar, kao i u nastupima mažoretkinja, dječjih bendova, plesnih skupina, mađioničara, klaunova i animatora", naveli su organizatori.

Djed Božićnjak na saonicama, zajedno sa svojim vilenjacima, svakodnevno će posjećivati Advent, a za starije posjetitelje rezervirana je velika bina, gdje ujutro u 9 sati počinje DJ program, a tokom dana planirane su svirke uživo te središnji koncert u 21 sat.

U adventskim kućicama mogu se pronaći razne specijalitete, slatke i slane, kao i razne rukotvorine, jelke, božićni nakit, zimske kapice, šalovi, a za ljubitelje klizanja postavljeno je klizalište.

Dodatne informacije i detaljan program Adventa u Mostaru mogu se pronaći na internetskim stranicama www.facebook.com/adventumostaru/.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije