Sarajevski bendovi u humanoj misiji: Za brutalno pretučenog Bogdana iz Teslića

Radiosarajevo.ba
Sarajevski bendovi u humanoj misiji: Za brutalno pretučenog Bogdana iz Teslića
Stravičan slučaj potresao je Bosnu i Hercegovinu prije nekoliko sedmica, kada je Centar javne bezbjednosti iz Teslića saopćio da se jedan od srednjoškolaca iz ovog grada bori za život u bolnici, nakon što je brutalno pretučen u svom gradu.

Kako je stajalo u tadašnjem izvještaju, Bogdana Rakića, 1. novembra napalo je nekoliko muškaraca, koji su ga brutalno pretukli, a zatim mu ošišali kosu i bradu, nakon čega su ga zavezali za auto i vukli po asfaltu. Njegova majka je tada posvjedočila da je Bogdana pronašla na kućnom pragu, bez ikakve odjeće, a jedna strana tijela bila mu je potpuno zguljena.

Tim povodom nekoliko metal bendova iz Sarajeva odlučilo je da podrži Bogdanovo liječenje humanitarnim koncertom u glavnom gradu BiH, te su pozvali sve „ljubitelje ekstremne muzike i drugačijeg načina života“ da im se pridruže u ovoj humanoj misiji.

U saopćenju stoji da je „Bogdan pretrpio napad jer je drugačiji“, te da svi oni koji su „u metal, punk i hc fazonu mogu saosjećati sa njim jer su makar jednom u životu bili izloženi diskriminaciji na toj osnovi“.

Nadalje, u pozivu na koncert stoji da će on biti održan u klubu Underground u Sarajevu, te da će sav prihod od koncerta, na koji ulaz inače košta minimalnih 5 KM, biti proslijeđen pravo u ruke Bogdanove porodice. Napominje se da svi bendovi i organizatori rade besplatno kako bi pomogli mladiću koji je brutalno pretučen u Tesliću.

Više informacija o ovom događaju možete saznati na facebook page-u Humanitarna metal, punk i hc svirka za Bogdana Rakića, a nadamo se da ćete i vi podržati humanu misiju mladih ljudi Sarajeva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije