Komšić sa saborcima odao počast poginulim borcima 1. Korpusa ARBiH

4
Radiosarajevo.ba
Komšić sa saborcima odao počast poginulim borcima 1. Korpusa ARBiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas je, zajedno s članovima porodica i saborcima iz perioda agresije na BiH, položio cvijeće na Moševićkom brdu i Jasenu kod Ilijaša i odao počast poginulim borcima 1. Korpusa Armije RBiH.

Na tom su mjestu oktobra 1994. godine, braneći domovinu poginuli, Šemso Baručija, načelnik inžinjerije 1. Korpusa ARBiH, i Hašim Spahić, komandant operativne grupe III.

Osim njih živote u odbrani BiH dali su i borci: Zamo Dučić, Mustafa Bašalija, Ahmet Bibić, Avdo Kuloglija, Senad Stovrag, Kemal Dautović i Senad Ligata.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti pogunulim borcima, Komšić se obratio okupljenim.

"Želim vam se zahvaliti što imate volje i snage doći da se obilježi taj dan kad smo izgubili dva heroja. Svi znamo šta se ovdje dešavalo, važno je da se sjećamo toga i djeci našoj to da prenosimo, jer oni to nisu doživjeli i vrijeme će činiti svoje, blijedit će i uspomene.

Dok smo mi tu, generacija koja to pamti, mi ćemo dolaziti i obilježavati, ali važno je da to djeca znaju i zbog Šemse i Hašima i zbog svega onoga šta znače za slobodarsku i oslobodilačku priču u BiH. Vama mogu samo reći da imate razloga da se njima ponosite", poručio je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije