Komšić predvodi delegaciju Demokratske fronte na sastanku kod Palmera

7
Radiosarajevo.ba
Komšić predvodi delegaciju Demokratske fronte na sastanku kod Palmera
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte, sastao se jutros sa Matthewom Palmerom, američkim izaslanikom za izbornu reformu i predstavnicom EU Angelinom Eichhorst.

Komšić predvodi delegaciju DF-a ui kojoj su na sastanak još stigli Zlatan Begić, Dženan Đonlagić i Albin Zuhrić.

Palmer i Eichhorst jučer su se sastali i sa liderima vodećih političkih partija i opozicije u Bosni i Hercegovini.

Schmidt o antiustavnom izbornom zakonu: Nastavit ćemo pažljivo pratiti ovo pitanje

Schmidt o antiustavnom izbornom zakonu: Nastavit ćemo pažljivo pratiti ovo pitanje

Iz Demokratske fronte nisu se oglasili oglasili na društvenim mrežama povodom sastanka sa Palmerom i Eichhorst, a pretpostavlja se da je tema razgovora  - izborna reforma u BiH.

Podsjetimo, u Sarajevu je jučer počeo novi krug pregovora o izmjenama izbornog zakona, koji predvode Palmer i Eichhorst.

Međunarodna zajednica proteklih je mjeseci intenzivirala dolaske u Sarajevo, kako bi došlo do dogovora među političkim čelnicima, i isticala da se reforme moraju napraviti u ovoj, neizbornoj godini.

Međutim, u dosadašnjim pregovorima nije bilo konkretnih rezultata pa je američki izaslanik Palmer kazao kako dogovor o Izbornom zakonu očekuje do proljeća sljedeće godine.

Milorad Dodik, šef Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sinoć je žurno napustio radnu večeru u Sarajevu u rezidenciji šefa delegacije Europske unije u našoj zemlji Johann Sattlera.

Razloge nije kazao novinarima, ali se pretpostavlja da je putovanje u Rusiju. Član Predsjedništva BiH danas sastaje sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i predstavnicima Gazproma u Moskvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije