! / Komšić povodom Dana ARBiH: BiH nisu odbranili ni političari ni diplomati, nego borci

14. 04. 2021. u 16:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

Svim pripadnicima i pripadnicama Armije Republike Bosne i Hercegovine povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine uputio je najiskrenije čestitke, uz riječi zahvalnosti za sve ono što su uradili braneći jedinu nam domovinu, državu Bosnu i Hercegovinu.

"Državu Bosnu i Hercegovinu nisu odbranili ni političari ni strani diplomati. Najveću zaslugu za postojanje države Bosne i Hercegovine nose obični borci koji su u nemogućim uslovima davali sve od sebe kako bi sačuvali njenu opstojnost.

Borci Armije Republike Bosne i Hercegovine, bez ikakve međunarodne vojne podrške, iako je naša država i tada bila članica UN-a, tri godine su se borili protiv agresora i domaćih zločinaca, samo za to da bi stekli pravo na to da njihovi politički predstavnici dobiju priliku sjesti za stol da pregovaraju o miru i očuvanju države u njenim historijskim granicama. Najveće podvige učinili smo sami, i žrtva koju smo podnijeli za ovu državu jeste samo naša i ničija drugo. Mir i državu, ne idealnu ali ipak našu, dugujemo samo onima koji danas nisu sa nama, našim saborcima, braći, prijateljima, komšijama.

Zato nikad ne smijemo izgubiti iz vida to da opstanak i budućnost ove države prije svega ovisi od nas samih i od toga koliko smo spremni da je bez ikakvih kalkulacija, svim mogućim raspoloživim sredstvima branimo od onih koji joj ne žele dobro. Uvjeren sam da ćemo to činiti na miran način, koji je jednako civiliziran kao što je borba Armije Republike Bosne i Hercegovine bila civilizacijski otpor zlu i barbarstvu", navodi se u čestitci. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (20)