Komšić povodom Dana ARBiH: BiH nisu odbranili ni političari ni diplomati, nego borci

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Obavijest

U smederevskom pashaluku (beogradski kadrovi) je centar meke "ruske" mochi (psiholoshko propagandna jedinica u okviru BIA tariguzista). Oni se bave emitovanjem neistina, poluistina, dezinformacija koje imaju namijenu oblatiti i slagati protiv svakoga drushtveno korisnog evropskog diplomate poput Divjaka, Janshe, Komshicha, Mesicha, Jahjage, Orbana i slichno.

Iz dopunjene arhive

Neke od balkanskih kampanja ratnih zločina koje je najviše organizovala Tariguz-ija (tzv. srbija): od samoproglašenog projekta mračnjaštva, takozvanog Načertanje (1884), pokušali su protiv 1-Makedonije (1996), 2-Rumunije (1851), 3-Vojvodine (1991-1995), 4-Sandžaka (2000), 5-Mađarske (1856), 6-Crne Gore (2006), 7-Sandžaka (2010) a realizirali protiv 8-Slovenije (1991), 9-Albanije (1915), 10-Bugarske (1885.), 11-Bosne (1992-1996), 12-Hercegovine (1991.-1996.), 13-Crne Gore (1918.-1920.), 14-Kosova (1915.), 15-Makedonije (1944.), 16-Hrvatske (1991.-1995.), 17-Kosova (1996-1999), 18-Vojvodine(2016) i 19-Firaunije(2020).

Trenutni opis remetilachkog faktora

Prema pisanju tajnih izvjestioca Budapest insider-a, razbuktali gradjanski rat zasnovan na stoljetnoj međunacionalnoj netrpeljivosti svetosavskih ekstremista protiv drugog i drugachijeg po beogradskim ulicama kao i po ostatku Tariguzije (takozvane srbije) poprimio je takve razmjere da tariguzisti usput nozhevima bushe gume motornih vozila stranih registarskih tablica, posebno onih koja imaju oznake Hrvatske, BiH, CrnoGore, Kosova, Albanije, Makedonije, Rumunije, Bugarske, i Mađarske onako da zbadaju odmah bochno jedan ili dva prsta iznad felge (gdje je guma najtanja). Ako se pri tom ukazhe moguchnost da uhvate i zhivo ljudsko meso, izbadaju i kolju se josh i međusobno, te bacaju jedni druge kroz prozore nebodera, a policija se pravi kao da neprimijechuje.

Arbih

Zauvijek.

Slava Storonci

Pa eto, Dodik vam i predlaže da ide svakom ono što je obranio. Nije, Želja, da ti to nije poznato? Ne mrči se ako nemaš šučin, što bi reko onaj poznati crnogorac. :)

Josh jedan opis remetilachkog faktora

Okorijeli, bogati i prebogati svetosavski ekstremisti i popagandisti te ratni zločinci kalibra smederevskih tariguzista poput Ivice Dachicha i Sinishe Malog forsiraju nekakve sporedne shupljake sa ciljem prikrivanja svojih koristoljubivih i etnichki motiviranih umorstava svojih komshija i sugrađana poput potomaka multikonfesionalnih brakova poput hrvatsko jevrejskog Andrije Hebranga 1949-e, bugarsko mađarske Lili Abadijeve 1946-e, te rumunsko sandzacke trudnice Gete Kučević 1920-e sa plodom u njoj.

Zapis (1/3)

Remetilačka tvorevina Tariguzija (tzv Sbija) najvjerovatnije je pokušala pokrenuti i treći svjetski rat tokom zime 2018-e otimanjem električne struje (za koje je probala svaliti krivicu na legalnu vladu Republike Kosovo) preko međudržavnih dalekovoda i podzemnih te podvodnih kablova nekakvom elektroprenosnim spletkama (prva takvog tipa u povijesti) čime su ometene i elektrocentrale (među kojim ima i atomskih) usljed čega su napadnuti zajednički interesi svih stanovnika cijelog evropskog kontinenta, njegovog okruženja pa time i Amerike, Rusije, Kanade, te zbog trans-sibirske željeznice i protiv Kazakhstana i Mongolije.Vidjeti na: https://www.entsoe.eu/news/2018/03/06/press-release-continuing-frequency-deviation-in-the-continental-european-power-system-originating-in-serbia-kosovo-political-solution-urgently-needed-in-addition-to-technical/

Zapis (2/3)

Tokom januara 2021-e je pomenuta remetilačka tvorevina (Tariguzija) izvršila nešto slično (po drugi put) opet kao i prije tri godine (kombinirani električni i radijacijski napad na iste žrtve, to jest skoro cio svijet). Vidjeti na: https://www.dw.com/hr/ernestinovo-zamalo-europu-ostavilo-u-mraku/a-56370791

Zapis (3/3)

Izvršitelji posljednjih djela (1/3), (2/3) u smislu fizičkih lica su uglavnom očevi i sinovi prezimena Perišić, Hamović i sličnih tariguzista koji su pod kontrolom političkog Beograda izvršili iz Šumadije genocidne upade preko rijeke Drine u istočnu Bosnu da obave mnogobrojna djela poput spaljivanja žena, djece i staraca kao u slučaju živa lomača 1992-e i 1991-e u Višegradu, te glavno bombardovanje Mostara, Zadra, Sarajeva, Vukovara, masovne pomore civila u Bijeljini, bombardovanja hrvatske Gline, nuklearke Krško u Sloveniji, i nešto kasnije raketiranja Zagreba, miniranje dalmatinske hidrocentrale Peruča, te masovnije genocidne pomore od kojih su najpoznatiji oni u Srebrenici.

Zlochini protiv buduchih generacija

Evidentirano je najmanje osam (8) radijacijsko-atomskih problema koje su ponajviše provocirali šumadijsko beogradski kadrovi:(1)-Černobilska nesreća 1986, (2)-poigravanje sa ukradenom atomskom bombom u NewYork-u 1995, (3)-napad na reaktor Krško u Sloveniji 1991, (4)-pokušaj sabotaže pogona Kozloduj u Bugarskoj 2015, (5)-švercovanje migranata prema postrojenju Paks u Mađarskoj 2017, (6)-preusmjeravanje migranata prema reaktoru Kozloduj u Bugarskoj 2018, (7)-ometanje sa otimanjem energije iz panevropskog elektroenergetskog sutava uključujući i nuklearne centrale 2018 (neka vrsta napada na životne i poslovne interese svih stanovnika evropskog kontinenta, zapadnog Sibira, male Azije, južnog Mediterana, sjeveroistočnog Atlantika i nordijskog Arktika),(8)-opet 2021-e zloupotreba (po drugi put u povijesti) međunarodnih dalekovoda slično kao i prije tri godine.

Slava Storonci

Još niste ukapirali što vam je donio izbor Ž. Komšića?

Koel

Tako je Zeljko ima nas za 3 dana 200 hiljada pod oruzjem spremnih braniti zemlju u svako doba sretan nam dan nase armije ARBiH

Koel

I iduce godine Zeljko ponovo clan predsjednistva aBd

Trlababalan

Neko je svoje učešće u ratu veoma dobro unovčio dok je neko ostao bez radnog mjesta , zdravlja, radnog staža, stana, kuće .....Hvala predsjedniče ali nas nemojte više hvaliti. Izgleda da Dan armije još samo slave političari.

Tzv ArBiH ima vise “veterana” na bausteli

nego u “domovini”. Ovi nasi domaci jedva imaju za flasu pive, LD-a, malo za kladionice i sute zabavljeni o svom jadu i cijenama u apotekama. Zato vrijeme baustela zarobljena u Merkelovoj socijali , glasna i spremna da uleti u odbranu kao i onda kada su bjezali. To je taman to godiste.

Od tzv BiH je nestalo i ARPIH

nema rzave, grba, zastave ma nema nista. To su najvece pichke na svijetu

P

Pojedi govno smradu prodani

.....Bugojno.....

Popisam ti se i na drzavu i na armiju.sarajevski kanton dem borcima sve dahe i pomaze,a srednjo bos kanton uopsye nema ministarstvo za borce,nemaju nikakva prava prava 0.ako i postoji onda postoji zbog sda podrumasa i lopova.ispravite diskriminaciju koja je napravljena u ovom kantonu od strane sda terorista.valjda i oni imaju pravo na boracki dodatak,da mogu racune platiti i kupit vrecu brasna.

dp

"Patriotizam je zadnje utočište hulja." Neko izgubio život, neko dio tijela, neko zdravlje, dok su se drugi bogatili na nesreći sirotinje. I sada ovaj demagog, koji mjesečno primi 20 penzija nekog nesretnika priča o ratu i za šta se borilo. Za njega znamo za šta se borio, ostalima je ostao q...da glođu.

Slava Storonci

@Koel, Židova je 15 miliona , a neprijatelja 1,5 milijarda. I jebiga, ne možeš im ništa. Nego nisam se javio zbog toga. Više me zanima jel Komšić isto tako čestita dan osnivanja VRS i HVO? Red bi bio, ako je za cjelovitu i suverenu BiH.

/ Najnovije