Komšić o pismu HNS-a: Ne želim komentirati nevladine organizacije

Radiosarajevo.ba
Komšić o pismu HNS-a: Ne želim komentirati nevladine organizacije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hecegovine Željko Komšić reagirao je u izjavi za Radiosarajevo.ba na informaciju da je Hrvatski narodni sabor (HNS) kritizirao njegove izjave tokom opće rasprave 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Piše: F.V.

Podsjetimo, u pismu UN-u se ističe kako je predsjedavajući Komšić "nelegitiman član Predsjedništva", te da je "iznosio lažne optužbe protiv legitimnih predstavnika Hrvata" odnosno da se "jednakopravnost sprječava Komšićem".

"Ne mogu komentirati rad nevladinih organizacija. Ako bih to uradio, onda bih morao komentirati i druge, poput Dog Trusta, Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, Centra za odvikavanje ovisnosti Marjanovac, itd. itd.

Ja sam osoba koja misli da civilno društvo i nevladine organizacije, a u tu kategoriju spada i HNS, imaju pravo na svoj stav i kada se ja sa njim ne slažem", kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije